Новини

Районний семінар «Дитяча бібліотека: нові часи, нові можливості,

нове бачення, нова якість обслуговування»

13 листопада 2013 року на базі Кролевецької районної дитячої бібліотеки за участі бібліотечних працівників району відбувся семінар «Дитяча бібліотека: нові часи, нові можливості, нове бачення, нова якість обслуговування», метою якого було підвищення фахового рівня бібліотечних працівників та планування роботи на 2014 рік.  

До учасників семінару звернулася начальник відділу культури Кролевецької районної державної адміністрації Сіра Наталія Дмитрівна, яка побажала всім плідної праці і наголосила на тому, що робота в сучасних умовах – це постійний пошук невикористаних резервів. І сьогодні одним з важливих завдань, є створення позитивного іміджу не тільки бібліотечного закладу, а й бібліотечного працівника. Саме від професійного рівня, людських якостей бібліотекаря та враження, яке він справляє на користувача, певною мірою залежить статус і роль дитячої бібліотеки в суспільстві.

Продовжуючи роботу семінару, директор районної дитячої бібліотеки Альона Павлівна Стожок, перш за все, подякувала бібліотекарям за належну організацію, проведення та активну участь  у  Спільному (віртуальному) проекті «Книги будують мости» та Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості «Дитячі історії про найголовніше», які відбулися у 2013 році в рамках Року дитячої творчості.  За підсумками двох конкурсів, двоє читачів Кролевеччини, це: Журба Ольга та Лисенко Олег, за творчість, креативність та участь відповідно у Спільному (віртуальному) проекті «Книги будують мости» та обласному турі Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Дитячі історії про найголовніше»  були відмічені подяками Сумської обласної дитячої бібліотеки ім. М.Островського, які були вручені бібліотекарям під час проведення семінару. Також працівникам бібліотек були надані рекомендації до складання звіту по роботі з дітьми за 2013 рік, до планування роботи на 2014 рік.

Крім цього,  Альона Павлівна зауважила, що 2014 рік оголошено Роком Тараса  Шевченка в Україні (Указ Президента України  від 11.04.2012 року № 257/2012), тому особливу увагу при плануванні роботи з дітьми необхідно звернути на проведення заходів до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

Протягом семінару було розглянуто ряд важливих питань: традиції, новації та здобутки у роботі дитячої бібліотеки; сучасні форми і напрями роботи з користувачами середнього шкільного віку; дитяча бібліотека – помічник у вихованні дитини дошкільного та молодшого шкільного віку та інші. Методист районної бібліотеки Дубина Марина Олександрівна, яка взяла участь у семінарі, надала необхідні консультації до плану роботи на 2014 рік. 

По закінченні семінару бібліотекарі району мали нагоду поставити ряд запитань,  на які отримали  вичерпні відповіді.